Liberaalilapsen leikkikaverit

Standard

Viikko 21


 

KIRJENOVELLI

“Rakas Oraakkeli-Olli,
haluaisin kysyä sinulta neuvoa lapseni päiväkotipaikan suhteen. Yhtenä iltana tarjosin hänelle vaihtoehdoiksi Salma Hayekin näköistä pehmolelua ja Friedrich A. Hayekin teoksen  “The Road to Serfdom”  kovakantista versiota. Hän tarttui Hayekin teokseen ja piti siitä lujasti kiinni. Olen alkanut epäilemään, että lapseni on TIUKKA LIBERAALI. Tämä tuottaa minulle päänvaivaa. Hänet pitäisi sijoittaa pian päiväkotiin. Mihin ryhmään voisin laittaa hänet, jotta häntä ei kiusattaisi ja jotta hän sosiaalistuisi mahdollisimman hyvin muiden lasten kanssa? Ketkä ovat lapseni poliittisia “kavereita”, sikäli kuin politiikassa pidetään kenenkään muun kuin pienen klikin puolta? Minkälaisten lasten kanssa lapseni leikkisi kaiken todennäköisyyden mukaan parhaiten?

Yst. terv.,
Hottis-Mama, ’79”

Kindergart

“Hyvä Hot Mama (Milf),
sinun kannattaisi selvittää, onko päiväkodissa poliittisesti lapsesi värin kanssa blendaavia vanhempia. Lapsesi poliittinen väri on keltainen. Keltainen tarjoaa hyvää kontrastia syvänsiniselle, ja jos sitä sekoittaa siihen, saadaan vihreää. Näiden kolmen värin kolmiossa tulee lapsesi poliittinen viitekehys kulkemaan. Lapsesi tulee pärjäämään vihreiden ja kokoomuslaisten vanhempien lapsien kanssa, tai jos ei tule kavereiksi heti tai edes 15:s päivä, ainakaan häntä ei kiusata. Vihreiden kanssa lapsesi tuntee vetoa luonnonsuojeluun; toisaalta hän tietää kokoomuslaisten tavoin, ettei raha kasva puussa, joten siksi hän ei tule joutumaan heti ensimmäisessä poliittisessa keskustelussa tuppisuuksi, altavastaajaksi tai suorastaan teilatuksi. Jos hän joskus myöhemmin irtaantuu liberalismistaan ja kokeilee joitain muita ideoita, todennäköisesti hän kulkee vihreän painotuksen kautta siniseen painotukseen ja siitä takaisin keltaiseen. Tässä ei ole mitään huolestuttavaa. Poliittinen huojuminen ja “homostelu” (kröhöm) on vaaraton kehitysvaihe. Vaaleissakin on yleensä mukavampi äänestää, kun valinnanvaraa on hieman enemmän ▬ muistakin kuin vain oman puoluekannan jäsenistä.

KolmioLibVoit jättää tämän neuvon huomioon ottamatta ja istuttaa hänet samaan ryhmään vaaleanpunaisten, syvänpunaisten, purppuranpunaisten, violettien tai mustien voimien kanssa. Todennäköisesti lastasi kuitenkin kiusataan eri sortin sosialistien, kristillisdemokraattien, persulaisten sekä nationalistikonservatiivisesti asennoituvien vanhempien lasten toimesta. Suosittelisin sinua karttamaan näitä ryhmiä. Lisäksi jos laitat lapsesi kaveeraamaan kepulaisten lasten kanssa, on mahdollista, että lapsesi joutuu petoksen uhriksi. Hänelle saatetaan tyrkyttää “ilmainen lounas”. Häneltä saatetaan viedä vääryydellä jotakin, mitä varten hän treenasi xylofonin soittoa koko vuoden huoneessaan toivomansa joululahjan saadakseen.

Myöhemmin, kun lapsesi osaa jo pitää paremmin puoliaan ja päihittää sinutkin poliittisessa spitfire-väittelyssä 6-2, voit antaa hänen kaveerata muidenkin puolueiden edustamien lapsien kanssa. Tässä vaiheessa lapsesi on todennäköisesti kuitenkin jo kuudesluokkalainen ja on pikku hiljaa irrottautumassa vanhempiensa talutusnuorasta. Tarjoa hänelle paljon liekaa mutta ano häntä olemaan hirttäytymättä siihen.

kidimage
Olen iloinen, että otit tämän koulukiusaamisasian esille jo näin päiväkotivaiheessa. Koulussa kiusataan siksi, että kaikki ovat siellä sekaisin. Tätä voitaisiin ehkäistä. Myöhemmin kiusaamista jatketaan työpaikoilla; mitä poliittisiin työpaikkoihin tulee, mm. eduskunnassa ja sen suuressa istuntosalissa, jossa ollaan edelleen aivan sekaisin. Kun kaikki värit ovat yhdessä ja samassa tilassa, lopputuloksena voi olla vain komprehensiivista koulutus- eli läksytyskiusaamista. Tästä on useita videonauhojakin tallenteina. Niiden nimi on “Eduskunnan täysistunto”, (päivämäärä), ja niissä näkyy selvästi, miten luokanopettaja (eduskunnan puhemies) näkee selvästi, miten kiusaamista tapahtuu, mutta hän ei puutu siihen tai saattaa jopa yllyttää kiusaajia tai kiusaa itse sitä, jota on jo kiusattu. Luokan hiljaisille tai epäsuosituille oppilaille hän ei välttämättä anna edes suunvuoroa. Turhautuminen, niin seksuaalinen kuin poliittinenkin, on käsinkosketeltavaa. Ei ihme, että eduskunnassa vedetään ennätysmääriä kahvia, viinaa ja viinereitä.

Tämän takia on tärkeää, että elämässä saa edes hyvän startin itselleen, vaikka ei sitten myöhemmissä vaiheissa ulkoiselta kiusaamiselta ja sisäisiltä kiusauksilta välttyisikään.

Yst. terv,
sinun,
Oraakkeli-Olli”

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.