360°:n pariutumisteoria

Normaali

Viikko 31


Tällä hetkellä monen naisen lisääntymiskello tikittää kuin al-Aqsan marttyyrien visioima ostariylläri. Siinä sivussa samanikäiset miehetkin saattavat miettiä omaa lisääntymisviettiään. Tuleeko loppuelämä kulumaan pelkän seksin vai lasten rähisemisen keskeyttämän unen, valveen ja seksin parissa?

Varsin tyypillistä lienee se, että 2-kymppisenä pariutumista vastustetaan sillä perusteella, että ”aikaa nyt on vaikka kuinka”. Lähes 4-kymppisenä pariutumista kiirehditään sillä, että ”aikaa ei ole enää yhtään”. Hyvä kysymys on se, mihin katosivat ikävuodet 26-35. Ihmisellä, niin pojalla kuin tytölläkin, on vuosikymmenen mittainen ajanjakso, jolloin hän voi pariutua milloin tahansa ja jolloin pariutumista katsotaan muiden taholta vain hyvällä silmällä, onnentoivotusten säestämänä ja häälahjat pöytään kiltisti tuoden.

Uskon siihen, että korkeammat voimat eivät pihistele mahdollisuuksia, tilaisuuksia ja tartuttavia kohteita. Ongelma on siinä, ettemme tunnista niitä. Olemme niin säälittävän tietämättömiä, että annamme niin kultahippujen kuin hiekankin valua sormiemme läpi. Emme ole elämän asiantuntijoita, koska se on liian iso tieteenala. Olemme elämän harrastelijoita, kokemusten kuluttajia ja kuluttamia ja flegmaattisia filosofeja.

PariutumisToisaalta jatkettua nuoruutta puolustaa se, että elämässä on paljon sellaista koettavaa, mitä perheellinen ei saa koskettaa säädyllisyyden nimissä. On monta syntiä, joka pitää kokea, ennen kuin elättäminen alkaa. Esitän vastavirtaan kulkevana teesinäni, että lapsettomuutta voi jatkaa pidempään, kuin mitä konservatiivit haluaisivat, mutta ei niin kauan, kuin mihin @ikuiset sinkut kykenisivät.

Jatkettu nuoruus on länsimaisen kulttuurin vaivalla hankittu hedelmä. Olemme luoneet sotimattomuuden kulttuurin, opintotuen eri muodot ja juopottelu- ja seksimyönteisen yhteiskunnan toivottavasti ei turhan takia. Toisin kuin U- ja D-maiden ihmiset Länsi-, Keski- ja Pohjois-Euroopassa voi turvallisesti jatkaa nuoruuttaan itseään ja pariaan etsien. Suurista ikäluokista ja heidän matalista perheellistymisi’istään ei tarvitse ottaa mallia, sillä se on vanhentunut, USA:n menneestä Motown in Detroit -autoteollisuudesta muistuttava malli.
väriympyrä2Oikea ikä lopettaa perheettömyys ja synnissä eläminen on 36 vuotta, tai se ikä, kun paheet eivät enää vedä ja viettele ihmistä. Tämä vastaa täyden ympyrän kiertämistä pallolla, jonka yksi sektori on 10° ja koko kierto 36 x 10° eli 360°. Kun on kerran kiertänyt paheiden pallonsa, loppu elämä tulisi olemaan vain saman vanhan kertausta tällä kertaa katkerampana, ryppyisempänä, tyytymättömämpänä, helpommin oikeuteen haastettavampana ja säälittävämpänä. Siinä vaiheessa kun elämän löytöretki on kiertänyt 360° eli täyden ympyrän, lapsi tuo siinä vaiheessa niitä varsinaisesti ja oikeasti uusia löytöjä lisää. Sinkkuus pitää lopettaa 36 vuoden iässä. Sinkkuuden voi lopettaa aikaisemminkin, jos on kunnostautunut paheellisessa elämässä monta paheen kärpästä yhdellä iskulla lyöden jo tavallista nuorempana¹ (alaviite ↓).

Mitä tulee raskauden terveydellis-geneettisiin puoliin, 36 vuotta on vielä ihan tarpeeksi nuori ikä tulla isäksi tai äidiksi. Lempi-inhokillani THL:llä olisi tästä varmasti sanottavaa, mutta jos lapsi on tehty 36-vuotiaana ja laitettu kartanolle/maailmalle 56-vuotiaana, mitä gerontologista vibaa on muka tässä asetelmassa? (Lasta tullaan sponsoroimaan vielä tuonne 66-vuotiaaksi, sehän on selvä, mutta 66 on todennäköisesti muutenkin ikä, johon asti tehdään vielä töitä tulevaisuuden eläkerahastojen vaatimattomimmissakin aktuaarinlaskelmissa.) Monipuolisella ravintokoostumuksella,  tupakoimattomuudella, juomattomuudella ja liikunnalla voidaan edistää ”toukan” terveyttä.

36-vuotiaana haavista pitää kaivaa se ”kaikista paras” ehdokas, kuka hän sitten sattuukin olemaan. Kyseessä voi olla uusi tuttavuus, yhden yön suhde, työkaveri, ulkomaalainen tai vaikkapa jo ensimmäisenä opiskeluvuonna tavattu kollega. Oleellista on se, että hän pesee muut mennen tullen ja myötäpäivään, häneen on olemassa jonkinlainen yhteys (ihan oikea puhelinnumerokin on enemmän kuin Fonecta Finderin kaivelu) ja hän ei ole vielä varattu. Oleellista on myös se, että aika on lopussa, time is up. Tämän tai tuon seurustelu jonkun muun kanssa ei ole este vaan hidaste. Siitä sitten vain oman elämänsä uhkapeliin. Jos lopputuloksena on ruumiita, onnellinen pari kompensoi niitä.

Jotain pitää kuitenkin tehdä jossakin vaiheessa. Muuten on vaarana se, että ikäkausissa siirtyy suoraan villistä nuoruudesta kalpeisiin eläkeläisen vuosiin ilman punakoita ruuhkavuosia siinä välissä.
________________________________________________________________

¹ Huom! Varaus! Nämä paheet eivät välttämättä ole kaikki sattuneet minulle, vaan ne on kerätty omista, kavereideni, tuttujeni ja Trainspotting-elokuvan (kaiken pahan alku ja juuri) tarjoamista kokemuksista.
En siis tunnusta osallisuuttani jokaiseen yksittäiseen sektoriin näytetystä ympyrägraafista omalla kohdallani.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.