10 tason pariutumisteoria

Normaali

Viikko 32


Jatkan jossakin määrin edellisen viikon ihmissuhdeteemaani. Tällä kertaa haluan kertoa niistä suhteista, joita ihmisillä on ennen avioliittoa. Kannatan avioliittoon menemistä, jos lapsia on tarkoitus hankkia, sillä lapset ovat paljon tiukempi juridinen side kuin mitä avioliitto on, ja siksi ne voi yhdistää. Mutta jos lapsia ei tule tai ole tai haluta, voidaan spekuloida suhteiden laadulla.

Olen laatinut listan erilaisista suhteista, joita ihmisillä voi olla ennen avioliittoa. Nämä suhteet ovat vapaamielisen, sotimattoman, opintotuetun, juopottelu- ja seksimyönteisen yhteiskunnan ponnistelujen hedelmä.

Seuraavassa esitän tämän listan, niin että edetään löyhimmistä suhteista tiukempiin suhteiden muotoihin. Kaikilla välitasoilla parit voivat lisätä uskottomuus- ja polyamorisuuslöylyjä suhteeseensa, mutta pääsääntönä voidaan sanoa, että uskollisuus lisääntyy, mitä ylemmäksi suhdepuussa kiivetään.

0. Huorissa/maksullisissa henkilöissä käyminen
____________________________________________________________________
1.   Vessaseksi seinässä olevan reiän kautta
2.   Vessaseksi ilman seinässä olevaa reikää
3.   Yhden yön suhde
4.   Fuckbuddyismi
5.   Fuckbuddhismi
6.   Lyhytaikainen seurustelu
7.   Pitkäaikainen seurustelu
8.   Avoliitto ilman lapsia
9.   Kihlauksen tehnyt avoliittopari
10. Avopari, jolla on lapsia

Listan yläpäässä suhteiden VAARAT ovat ylikorostuneita siinä missä alapäässä suhteiden VELVOLLISUUDET ovat ylikorostuneita. Ehkä osittain tästä syystä oma suosikkini tästä esiaviollisten suhteiden skaalasta on suhde nro 5 eli fuckbuddhismi.
Mitä on fuckbuddhismi?

Fuckbuddhismiin tutustuminen kannattaa aloittaa lukemalla http://www.urbandictionary.com’in määritelmä sanasta fuckbuddy. (Määritelmät ovat käyttäjien kirjoittamia, ja niitä on ainakin 17 tässä tapauksessa. Jokainen on tarpeellinen vaikka ehkä hieman tautologinen.) Kun nämä on lukenut, tietää missä mennään. Fuckbuddhismi on ’pano-ystävyyttä’, mutta siinä missä fuckbuddyismissä korostuu sana ’pano’, fuckbuddhismissa korostuu sana ’ystävyys’. Siinä jaetaan enemmän. Jälkimmäinen on enemmän zen. Jälkimmäisessä toinen nähdään ihmisenä, keskustelukumppanina, vippaajana ja vipattavana, työntekijänä, henkisyytensä vaalijana ja sukunsa jäsenenä. Hänen mitä tahansa toimintaansa voidaan tukea ja häneen pidetään säännöllistä yhteyttä. Sen sijaan hänen kanssaan ei juuri näyttäydytä julkisilla paikoilla ja ihmisten edessä, toisin kuin poika- ja tyttöystävien. Suomen kielessä korrekti sana tämän kaltaiselle rakkauden objektille tai affektion kohteelle voisi olla ”salarakas”. Kiitos Seiska tästä sanasta; olet tehnyt kielestä, käsitteistä ja rakkauselämistämme rikkaampaa unohtamatta angloamerikkalaisuuden vastustamispyrkimyksiä.

pre-marital sexKoska kaikki eritteiden vaihto on potentiaalisesti hyödyllistä, on vain kannatettavaa syöksyä suhteiden syövereihin tämän osviitan osoittamalla tavalla. Maailmassa on 7 miljardia ihmistä, eikä juuri sinun lastasi tarvita kokonaislukua suurentamaan. Mutta jos olet eri mieltä, nupin voi aina kääntää kaakkoon eli asentoon ”1+1” = ”11”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s