Äärikonservatiivit vallan hulluina

Normaali

Viikko 34


Koskapa Kataisen hallitus vetelee viimeisiään, on jo aika asennoitua siihen, kuka tätä maata kohta johtaa. Kaikki indikaatiot viittaavat siihen, että keskusta r.p. nousee hallitukseen. En tervehdi tätä ilolla. Kansa pyllistää ensin keskustalle saadakseen sitten kumartaa heille uudemman kerran, kun keskusta itse on kiertänyt täyden ”kunnarin”.

Haluaisin maahan liberaalihallituksen, jossa olisi erilaisia hyviä voimia useasta eri puolueesta, mutta voisimme leikkiä ajatuksella, että maahan tulisi perinteisten hallituspartnerien (sinipuna, punamulta, porvari) sijasta tai lisäksi uudenlainen hallitustyyppi:
arvokonservatiivinen. Tällöin hallituksen muodostaisivat aikaisemmin toistensa kanssa ”silleen” olemattomat konservatiiviset voimat: keskusta, perussuomalaiset ja kristillisdemarit. RKP ja vihreät eivät tulisi tällä kertaa mukaan, koska ne eivät pärjää PS:n kanssa.

Muut jäisivät oppositioon vaikka vain kaunasta ja väsymyksestä. Vaikka laulan ”mieluimmin omia laulujani”, voin myös ”syödä muiden leipää”, tarkoittaen, että kaikenlaisten hallitusten alle voin sijoittua alamaiseksi, jos keskityn lähinnä omien asioideni hoitamiseen. Ja niin voisivat monet muutkin. Paitsi media.

Mitä 3 puolueen arvocon-hallitus sitten tekisi?

Oletettavasti he laittaisivat kodin, uskonnon ja isänmaan hengessä ainakin a) vanhusten, b) puolustusvoimien, c) sotaveteraanien, d) maaseudun ja e) heteroiden asiat kuntoon. Ovathan nämä ryhmät olleet aina arvokonservatiivien listoilla ja mielissä korkealla. Eikä siinä mitään. Se tuskin on minulta pois, jos jossain muualla voidaan paremmin tai jopa hyvin. Vanhuksille alkaisi tulla lämpimiä aterioita himaan, ja sairaanhoitajat pelaisivat heidän kanssaan Mustaa Pekkaa ja katsoisivat saksalaisia tv-sarjoja. Suomen armeija saisi puoli miljardia lisää rahaa, pari uutta varuskuntaa ja kapiaisille palkankorotukset. (Nuo rahat otettaisiin YLE:ltä, josta tehtäisiin DVD-videoita omista ohjelmistaan tehtaileva hikipaja.) Suomen farmari saisi luvan olla noudattamatta EU-direktiivejä, ja citysinkkunaisille annettaisiin ilmaiset e-pillerit, jos he menisivät maatiloille viihdyttämään peräkammarin poikia ja talon isäntää. Hetero Pride alkaisi kilpailla Gay Priden kanssa ja siinä marssimisesta tulisi neitseenä pysyvien, kumppania kuin paitaa vaihtavien viikonloppubilettäjien ja ensimmäisen vastaantulleen kanssa naimisiin menneiden kunnia-asia eli honoris causa.

Tätä kaikkea antaisi arvocon-hallitus.

Scared-of-Conservatives-610x400

Kuten sanottu, elän minä nytkin suhteellisen matalalla tasolla suorittavan hallituksen alaisuudessa, jota 70-l. poliitikot eivät olisi katsoneet hyvällä tai ollenkaan, joten saattaisin ihan hyvin kestää kipeämpääkin tai suorastaan tulehtunutta menoa, varsinkin jos se kipeä meno tapahtuisi horisonttini ulkopuolella, niin ettei minun tarvitsisi välittää siitä. Moraalilla ei ole asian kanssa paljon tekemistä, ja minun moraalini joustaa sen verran.

Ongelma olisi lähinnä siinä, että arvokonservatiiveilla on taipumus idealisoida asioita, jotka ovat ns. auringonlaskun asioita. Maaseutu on auringonlaskun alue. Siellä on kauniita sunsettejä, mutta taloudellisesti sinne ei juuri kannata muuttaa, ainakaan jos rahan on tarkoitus tulla ”maasta”. Puolustusvoimat on auringonlaskun ala. Sotien käyminen alkaa olla mahdotonta tai mahdottoman kallista. Sotia voitaisiin käydä tuloerojen kaventamiseen, sillä sodilla on taipumus syödä kapitalistien rauhan aikana kerääntyneet pääomat ja luoda jälleenrakennusbuumi, mutta kenelläkään ei oikein tunnu olevan halua tähän, ainakaan Euroopan Unionin sisällä. Vanhukset ovat
definitiivisesti auringonlaskun asia. He elävät elämän ehtoota, toisinaan letkut nenässä. Heterot ja niiden jatke ydinperheet alkavat myös olla auringonlaskun ala, sikäli että niiden ydinkomponentit, työ ja rakkaus, alkavat olla kortilla. Jos työsuhteista 20-45% päättyy irtisanomisiin tai määräaikaisuuteen ja avioliitoista 50% lopahtaa
rakkaudettomuuteen, lapsille ja perheelle on muodostunut varsin hutera pohja kasvaa täyteen mittaansa. Lisäksi maassa on jo 1.000.000 yhden ihmisen taloutta, joka on jo vetänyt kuivat johtopäätökset perheen perustamisen autuudesta: ”pitäkää tunkkinne”.

Perussuomalaisten, keskustan ja kristillisdemareiden arvocon-hallitus olisi siis lievissä vaikeuksissa omien prioriteettiensa pohjalta. Niitä pitäisi kiinnostaa enemmän muut kuin auringonlaskun alat, jotta ne saisivat maan nousuun, mutta se lienee liikaa vaadittu.

”Menneisyys on parempaa kuin tulevaisuus, vanha on parempaa kuin uusi ja turvallinen on jotakin tuttua.”Paljonko paikkoja tämä kolmen rekisteröidyn puolueen hallitus sitten saisi? Jos oletetaan, että ne saisivat yhtä paljon paikkoja kuin aiemmin lisättynä kymmenellä uudella, lopputulos olisi 90 edustajainpaikkaa Arkadianmäellä. Kyseessä olisi siis… vähemmistöhallitus. Mutta neljä vuotta menee kuin siivillä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s