Serenadia natolle luona vanhan Venäjän

Normaali

Viikko 39


Tämä bloggaus päivittää aiempaa suhdettani maanpuolustukseen. Aiemmin vannoin pohjoismaisen puolustusliiton nimeen. Olen osin muuttanut suhtautumistani.

Tuntuu, että Suomi on irtaantunut Paasikiven-Kekkosen linjasta. Kaikki eivät enää tajua, mitä se on tai mitä sen pitäisi olla uusissa, muuttuneissa tilanteissa. Ulkopolitiikkaa ei hoideta enää suomalaisella ”oveluudella”, jossa itämaisesta gnosiksesta ja länsimaisesta libertinismista otetaan parhaat palat oman kansan hyväksi. Siten asioita hoidettiin 1956-1995. Suomalaiset poliitikot, priimukset etunenässä, ovat menneet siihen ansaan, että he yrittävät olla ”luokan paras oppilas”, joka toteuttaa omenaansa kiillottaen kaiken maailman tahojen kaiken maailman vaatimukset.

Ensimmäiseksi meidän pitäisi yrittää saada uudestaan hyvät suhteet Venäjään. Siihen riittää se, että puramme pakotteet, johon EU on pakottanut 600 miljoonaa omaa kansalaistaan. Voimme myydä kännyköitämme, sykemittareitamme ja voitamme Venäjälle, ja ketään ei kiinnosta. Voimme vetää vodkaa venäläisten poliitikoiden kanssa. EU ei ole uskottava ”pakottaja” minkään asian suhteen. EU on ollut hyväksyjä ja kiltti perustamisestaan lähtien. Sitten kun Ukrainan kriisi on toivottavasti ohi ja paketissa, tarjolla olisi kaksi vaihtoehtoa.

Suunnitelma A
Tässä maailman vaiheessa olisi lähinnä vain toivottavaa, että Suomi liittyisi NATOon. Olemme kaikin tavoin USA:sta riippuvaisia. Jos yhdysvaltalaisia ei olisi, elokuvateatterimme näyttäisivät huvittavia ja traagisia eurooppalaisia elokuvia, joita tekee myös oma Aki Kaurismäkemme. Jos yhdysvaltalaisia ei olisi, armeijamme ainoaa järkevää osaa, Hornet F-18 hävittäjiä, ei olisi. Muu kalustomme tulee 50-80-luvuilta. Suomen tulisi pistää NATO-hakemus sisään mitä pikimmin. Kaikki jahkaaminen on turhaa. Tilaisuus on nyt. NYT. Kaikesta huolimatta voin keksiä kolme syytä, miksi NATO-hakemus menisi perseelleen. Nämä ovat:
– kansanäänestyksessä + 50 % kansalaisista on NATO-vastaisia
– NATO ei hyväksy meitä jäsenekseen
– NATO on niin köyhtynyt kahden Persianlahdella käydyn sodan jälkeen, että sillä ei ole varaa aloittaa yhden valtion puolustussotaakaan.
Tälläkään ei toisaalta ole merkitystä, sillä pelkkä USA:n poissaolo pakasta ei poista muiden 20+ NATO-maan velvoitetta puolustaa yhtä hyökkäyksen kohteeksi joutunutta.

Jos mikään kolmesta kriteeristä ei päde, meidän tulisi mennä NATOon. Oheisesta kuvasta selviää, miksi. Venäjän länsirajalla olevista valtioista vain Suomi, Ukraina ja Valko-Venäjä eivät kuulu NATOon. Tämä on sitä ”talonpoikaisjärkeä”, vai onko?

550px-North_Atlantic_Treaty_Organization_(orthographic_projection).svg

Suunnitelma B
Jos NATOsta tulisi kaikesta huolimatta hylsy tai suutari, on muitakin vaihtoehtoja. Rajanaapurimme lännessä, Ruotsi, ei myöskään kuulu NATOon. Ruotsalaisia ketuttaa Venäjä rajaloukkauksien takia yhtä paljon kuin Suomeakin. Ruotsin rauhanajan valmius on alle 50,000 miestä, joista osa on palkkasotilaita ja osa kodinturvajoukkoja. Suomen vastaava on 5x suurempi, jos mukaan lasketaan kaikki asevelvolliset, joista olen itsekin yksi. Voisimme tehdä puolustusliiton Ruotsin kanssa, jos parempaakaan ei olisi tarjolla. Ruotsalaiset antaisivat meille ilmaiseksi tai alennuksella aseistusta, ja itse ottaisimme vastaan kovimman iskun Venäjän hyökkäyksestä. Samalla kaksi valtiota voisi duunata yhteistyötä kaikilla mahdollisilla teollisuuden aloilla; onhan sotateollisuus monesti ollut se katalysaattori, joka on kiihdyttänyt kehitystä oleellisilla kaupallisen teollisuuden aloilla. Internetin varhainen muoto oli Yhdysvaltain armeijan viestintäjärjestelmä.

Suomen poliitikot, tehkää jotakin muuta kuin lukekaa nuoruutenne kv-politiikan vanhentuneita oppikirjoja. Putin ei peräänny. Meidän täytyy. Parhaassa mahdollisessa maailmassa olisimme mukana NATOssa ja ulkona EUsta ja eurosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.