Teeman vaihto

Normaali

Viikko 40


Tästä lähtien käsiteltäväksi tulee väittelyyn liittyvät aiheet.

Väittely on erilaista omalla äidinkielellä kuin vieraalla kielellä. Äidinkielellä siihen voi tulla kaikenlaista puhekielistä, nopeaa tai teatraalista ainesta, josta voi tulla yhtä lailla viihdearvoa kuin häiritsevää asian vierestä puhumista. Vieraalla kielellä puolestaan korostuu hitaampi esitys ilman teatteria ja kirjakielisten keinojen käyttäminen. Puhui miten hyvänsä, selkeä artikulaatio ja idiomaattinen kieli tuo lisäpisteitä. Niihin kannattaa panostaa.

Se, onko väittelystä puhuminen suomeksi luontevaa vai ei, on makuasia, mutta väittelystä puhutaan suomeksi tässä blogissa, koska blogi on aloitettu suomen kielellä. Mukaan saattaa tulla silti vieraskielisyyden elementti. Bloggaus saatetaan aloittaa englanninkielisellä kokonaisella puheella, mistä sitten siirrytään sen suomenkieliseen ruotimiseen. Näin kaksi kieltä käy dialogia tämän blogin sivuilla.

Tarkoitus on tuottaa entiseen malliin yksi aihe viikossa eetteriin, mihin sisä- ja ulkopuolisilla on kommentointimahdollisuus. Kommentointi toimii siis kirjoittamalla sellainen postauksen alle. Kommenttiin ei tarvita FB-tunnuksia tai rekisteröitymistä, ja se hyväksytään blogin pitäjän toimesta (yleensä aina, mutta viiveellä).

Ensimmäinen väittelyaiheinen kirjoitus tulee tämän postauksen jälkeen.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s