Aina vain tenniskentällä

Normaali

Viikko 48


Yksi ensimmäisiä asioita, jotka tein aloittaessani oli lukea aiheesta pari esittely-, varoittelu- ja totuttelu-vihkoa, jotka löytyivät netistä. Luettuani ne olin ensisijaisesti sisäistänyt erilaisia VIRHEITÄ, joita debatissa voi tehdä. Koska ne oli esitelty loogisesti  ja johdonmukaisesti, olin kuitenkin mukana ja yritin sisäistää sitä, mitä tarjottiin. Koska virheitä oli hulvaton lista, päätin tehdä niistä taulukon ja kerätä ne kaikki yhteen paikkaan. Arvelin, että tämä olisi kuuma peruna, josta olisi hyötyä myöhemmin. Löysin niitä yhteensä noin 30 kappaletta, joten kyseessä ei ollut mikään pieni määrä. Seuraavassa on listaus, jonka tein. Taulukossa on ensin virhe englanniksi, sitten ”suomeksi” ja lopulta jonkinlainen kuvaus virheen laadusta. Tuskin tämä käy kylmiltään näinkään selväksi. Olkaa hyvä.

Virheet

Mitä tästä jää käteen? Onko tästä listauksesta mitään iloa? Lyhyt vastaus on, että Ei.
Vaikka ihmiset tekevät jatkuvasti kaikkea mahdollista väärää, tilanne on hieman sama kuin yhteiskunnassa noin ylipäätänsä. Koska kaiken väärin tekemisen määrä on niin hulvaton ja tasoton, siihen ei kiinnitetä huomiota, tai ainakin hyvällä supliikilla tai hyvillä suhteilla tai hyvällä pärställä saa passin. Siksipä tämä ensimmäinen juttu, minkä tein ja mihin kiinnitin huomiota, on ollut toistaiseksi merkityksetön. En juuri palaa siihen, eikä sille vaikuttaisi olevan kysyntää. Mutta jostakin täytyi aloittaa, niin kuin sanonta kuuluu.

Toinen näkökanta on se, että ehkä ei kannata keskittyä KIELTEISEEN. Debatit käydään keskittymällä MYÖNTEISEEN.
Tästä taulukosta voisi saada sen ilon, että sen avulla voisi tuomaroida väittelyn.
Tähän tapaan:
▬ Väittely tuomaroitaisiin siten, että sen sijaan, että pisteitä saataisiin hyvistä jutuista, miinuspisteitä saataisiin virheistä.
▬ Lopulta debatin voittaisi se, jolla olisi miinuspisteitä vähiten; ei se, jolla olisi pluspisteitä eniten.
Arvelen, että tämä on kuitenkin vähän kannatusta saava tapa tuomaroida. Ei ole kivaa keskittyä negatiiviseen.

Virheiden merkitys on siinä, että ne jäävät elämään referensseinä. Niistä voidaan puhua, jos niitä havaitaan. Mutta ne eivät sinänsä ratkaise mitään, eikä niiden pidäkään. Ne ovat kuin muuttolintuja, jotka muuttavat etelään, ja niitä voi bongata. Mutta lopulta ne häviävät näköpiiristä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s